Selecteer een pagina

Huiswijn /prijs-kwaliteit 06

Wit

7,5

Tapps, Olivier Zeter, Pfalz, Duitsland 2015

leaf-24 In 2005 legden de broers Oliver en Christian Zeter zich toe op een eigen wijngoed in de Pfalz. Naast het label Oliver Zeter maken ze in samenspraak met plaatselijke wijnboeren ook wijnen onder de naam Schäffer & Zeter. De eigen stijl wordt weerspiegeld in geraffineerde en fruitige en minerale wijnen met extra aandacht voor het oorspronkelijke karakter van de druivensoorten. Pure wijnen, verrassend Duitsland.
druif-24 Riesling; sappig wit fruit in geur en smaak, levendige zuren, beetje grapefruitbitters, droge slotakkoorden (12,5%)
Goessens Professionals in Wine € 10,40

8+

Domaine de Fondreche, Ventoux, Frankrijk 2015

leaf-24 Wat de jonge Sébastien Vincenti in twintig jaar bereikt heeft is voor weinigen weggelegd. Meer dan een vaste waarde is dit een zekerheid voor wie op zoek is naar uitmuntend gemaakte wijnen die qua sex appeal moeilijk evenaarbaar zijn. Gevinifiëerd tot in de perfectie, zoals trouwens alles op het domein, inclusief de uiterst gewilde rosé.
druif-24 30% grenache blanc, 30% roussanne, 30% clairette, 10% rolle; ingetogen neus, rijpe witte fruittonen, sappig, licht mandarijn, opwekkend en schoon, licht ziltig, ronde bitters, redelijk slank, finesse, veel lengte (13%)
Hans Moolenaar Wijnkoperij € 11,50