Selecteer een pagina

Premium Selection December 2018

Rood

8

Rossojbleo, Gulfi, Sicilia, Italië 2017

De wijngaarden van Gulfi liggen in het uiterste zuid-oosten van Sicilië, rondom de berg Iblei (450m) in Chiaramonte Gulfi. Gortdroge mergel-, krijt- en zandbodem, zonder irrigatie.
Nero d’avola, biologisch; mooie geurwaaier, mals en rauw, gerijpt donker fruit, sappige aanzet, mooie zuren, kruidige onderlaag, duidelijk tannine, verfijnde stijl met lange slotakkoorden, pure wijn (13%)
Altovino Wijnhandel € 15,75

8

Ritme, Acústic Celler, Priorat, Spanje 2016

Acústic Cellar is een privé project van Albert Jané (Ventura) dat kleeft aan specifieke filosofie: een nieuw leven blazen in de zeer traditionele wijnbouw van de regio, zodat de wijnen zich zo natuurlijk mogelijk kunnen tonen. Hier is het terug naar de ‘roots’ met druiven als garnaxta en samsó (carignan). Uniek in zijn soort!
70% carignan, 30% grenache, Frans eiken; zeer donkere kleur, aromatische geur, gerijpt donker fruit, sappige aanzet, intens, combinatie van rijp fruit en kruidigheid, heel schoon, verleidelijk, elegante stijl met veel lengte (15%)
Vojacek Wijnen € 16,95

7,5

Agricola Cottini, Valpolicella Classico Superiore, Italië 2015

Familiedomein met oude wijngaarden in het hart van Valpolicella. De Cottinis houden van elegantie en verfijning. Hier niet de zwoele, vaak banale zoete expressies, maar wel delicate en zeer gedistingeerde wijnen van hoog niveau. Hierdoor nodigen ze uit tot een volgend glas en zijn ze perfect inzetbaar bij tal van gerechten.
Corvina, corvinone, rondinella, molinara; licht mestig en gerookt, mals van smaak, goede zuren en spanningsboog, kruidig, elegante stijl, vrij lange finale (13,5%)
Ad Bibendum € 18,40

8,5/h4>

Pietroso, Rosso di Montalcino, Italië 2016

Het begon in de jaren zeventig met een wijngaard van 1 hectare en een wijn gemaakt voor vrienden. Hun enthousiasme over het eindresultaat voedde de ambitie van Domenico Berni en maakte van zijn hobby zijn werk. Inmiddels zijn we twee generaties verder en beschikt Pietroso over 13 hectare sangiovese waarvan 5 bestemd voor de productie van brunello di Montalcino, verdeeld over de Montalcino-zones Pietroso, Fornello en Colombaiolo.
]Sangiovese, 12 maanden in Slavonische eikenhouten vaten van 3000 liter; intense geurwaaier, licht mestig, goed sap, licht korrelig, levendige zuurgraad, verteerbaar, slank middenrif, schoon van smaak, kruidige onderlaag, elegante stijl met klein pepertje in strakke finale (15%)
Anfors Imperial € 21,50

9

Alvaro Palacios Villa De Corullon Do Bierzo, Alvaro Palacios, Bierzo, Spanje 2014

Alvaro Palacios: 7e in een gezin met 9 kinderen. Via een stage op Château Petrus raakte hij geboeid door de bijzondere terroir en de grootsheid van de wijn. Na zijn studie koos hij niet naar het familiedomein terug te keren maar zijn eigen weg te gaan. Hij sluit zich in 1989 aan bij enkele pioniers die de revival van de wijngaarden van Priorat nastreven. Alvaro bouwt een wijngoed op met wijngaarden als Gratallops, Finca Dofi en de absolute top: L’Ermita – een cultwijn. Als Alvaro’s neef Ricardo Perez terug is in Spanje, wijst hij Alvaro op de sluimerende potentie van de versukkelde DO Bierzo. Beiden zien kansen en in 1998 startten ze samen een nieuw wijndomein. De 30 ha. wijngaarden van het domein liggen op steile hellingen verspreid over kleine percelen met oude Mencia stokken van 60+ jaar. De ondergrond bestaat uit leisteen en kwarts. Werk in de wijngaard is biodynamisch en er wordt uitsluitend met muilezels gewerkt.
Mencia, 14 maanden hout, biologisch, biodynamisch; veel kleur, expressieve geur,intens, veel van alles, goed sap, mooie fraîcheur en spanningsboog, goed versmolten tannines, complex, mooie schakering, kruidige tonen, opwekkende tonen, knappe tannines, pikante finale (14,5 %)
Oud Reuchlin & Boelen € 47,50

8,5

Spätburgunder Alte Reben, Fritz Wassmer, Baden, Duitsland 2014

Het familiewijngoed Fritz Wassmer ligt in het zonovergoten Markgräferland terwijl de meeste wijngaarden zich in de Breisgau-regio bevinden. Fritz Wassmer, telg van de recente generatie, nam in 1998 de beslissing om zich uitsluitend te richten op wijnen met grote concentratie en kracht.
Pinot noir, 12-14 maanden houtrijping; duidelijk aroma’s van de druif, breed en intens, aanzet met veel sap, fijne zuurgraad, hout is goed opgenomen, schoon van smaak, mooie spanning, fraîcheur, veel lengte met pikante tonen (13,5 %)
Oud Reuchlin & Boelen € 46,85