Selecteer een pagina

Premium Selection juli 2017

Wit

8+

Palladium Kerner, K. Martini & Sohn, Alto Adige, Italië 2016

Deze 100% kerner (kruising van schiava grossa en riesling) komt uit Valle Isarco wijngaarden van het familiebedrijf van Martini & Sohn, vlakbij Bolzano. Temperatuur-beheerste vinificatie op RVS. De Palladiumwijnen zijn de op één na hoogste kwaliteitslijn. Kerner; frisse, uitnodigende geur met duidelijke kerneraroma’s, sappig, verteerbaar, zeer goede balans, schoon, stijlvol, veel lengte (13,5%) AltoVino Wijnhandel € 15,25

8

Cambrugiano Riserva, Belisario, Verdicchio di Matelica, Italië 2014

De verdicchio di matelica riserva Cambrugiano is de topwijn van het wijngoed. De vinificatie bestaat uit een criomaceratie van de schillen met de most op lage temperaturen waardoor er een extractie ontstaat van de meest interessante aroma’s. De rijping gebeurt hoofdzakelijk op rvs-vaten en vervolgens rijpt 20% van de wijn op barriques van 500 liter. De assemblage gebeurt 5 maanden na rijping. Vervolgens rust de wijn nog een half jaar op fles. Verdicchio; fijne geurwaaier, goed sap, mooie sinaasappelschilbitters, impressie van ananas, goede spanning, frisse stijl, lengte (13%)
De Coninckwines € 18,00

Rose

8

Quintessence, Château Henri Bonnaud, Palette, Frankrijk 2015

Quintessence is het hoogtepunt wat rosé betreft. Wordt alleen in topjaren geproduceerd door wijnmaker Stephane Spotzglous. Ideale begeleider van een topgerecht. Syrah, grenache, mourvèdre, cinsault, rolle, biologisch; rijp roze van kleur, elegante en intense geur, rijk aan rijp fruit in geur en smaak , vol smaakpalet, sappig met veel fruit, meer gastronomisch dan een terraswijn, mooie lengte (12,5%)
la Vie le Vin € 32,50

Rood

8-

Baligant Rouge, Ogier, Saint-Joseph, Frankrijk 2015

De Romeinen realiseerden terrassen op de zeer steile hellingen aan de rechteroever van de Rhône. Zij hebben ervoor gezorgd dat hier de zeer beroemde 100% syrahwijnen geproduceerd worden. Syrah; donkere rijp fruittonen, sappig, mals, mondvullend, evenwichtig, duidelijke fraîcheur, stijlvolle wijn, lengte (13,5%)
Verbunt Wijnkopers € 24,95