Selecteer een pagina

Premium Selection 07

Wit

8

Véronique Günther Chéreau, Muscadet de Sèvre et Maine – Monnières St. Fiacre, Frankrijk 2010

leaf-24 Volledig van de melon de bourgogne gemaakt. De wijn heeft 3 jaar op zijn lie gerijpt op ondergrondse tanks. Geen houtgebruik.
druif-24 Melon de bourgogne; brede, aromatische geurwaaier, mooi sap, rijke muscadet, mooie drogende slotakkoorden met mandarijnbitters, verrasssend, wat anders, veel lengte (12,5%)
La Maison Blanche € 17,95

8

Les Baronnes, Henri Bourgeois, Sancerre, Frankrijk 2015

leaf-24 De sauvignon blanc-druiven van Les Baronnes groeien op kalkachtige kleigrond. De wijn is kenmerkend voor de gebalanceerde, frisse en aromatische stijl van de wijnen van de familie Bourgeois.
druif-24 Sauvignon blanc; aromatische geurwaaier, stuivend, duidelijk sauvignon blanc, sappig, goede fruittonen, strakke zuren, stevige afgeronde ronde bitters, er gebeurt veel in het glas, goede spanning, lange slotakkoorden met fijn wit pepertje en fruitrijke nagalm (12,5%)
Vinites € 19,20

8+

Riesling trocken Mölsheim, Battenfeld-Spanier, Rheinhessen, Duitsland 2014

leaf-24 Battenfeld-Spanier werkt biodynamisch. Hun Ortsweine staan voor strenge selectie, oude stokken en spontane vergisting. De bodem bij de Mölsheim is kalksteen. De wijngaarden zijn “koel”: hoge ligging en veel wind.
druif-24 Riesling, biodynamisch; intrigerende geur met mooi rijp wit en ook wat geel fruit, duidelijk terroir, iets karamel, honing; in de mond levendig en spannend met fraaie frisse zuren, veel sap en smaak, mooi droog gevinifieerd, veel inhoud en lengte, fruit blijft centraal, zeer schoon en uitdagend (13%)
Wijnhandel Koninginneweg via Informatiebureau voor Duitse Wijn € 19,50

8,5

Domaine Vacheron, Sancerre, Frankrijk 2015

leaf-24 Eerste domaine in Sancerre met het Biodyvin (biodynamisch) label. Aanvankelijk bekend om de rode wijnen, maar ook de witte zijn de afgelopen jaren tot de top gaan behoren. Verschillende percelen worden inmiddels apart gevinifieerd, net als in de Bourgogne.
druif-24 Sauvignon blanc, biodynamisch ; mooie rijpe sauvignon blanc, licht stuivend, sappig, vol maar ook elegant van smaak, opwekkend, goede citruszuren en bitters, pikante onderlaag, veel lengte, wijn voor gastronomie (13,5%)
Well of Wine € 19,95