Selecteer een pagina

Premium Selection mei 2018

wit

8

Dittelsheim Weissburgunder Trocken, Weingut Winter, Rheinhessen, Duitsland 2015

Deze complexe pinot blanc is afkomstig van kalkrijke bodems gelegen rondom het wijndomein.
De wijn heeft een aantal uren schilcontact en gaat dan op eikenhouten vaten.

100% weissburgunder; stuivende geur, rijpe witte fruittonen, sappige aanzet, mooie zoet-zuurbalans, gekruid, afgeronde bitters, mooie textuur, fijne wijn met veel expressie en lengte (13%)
Ad Bibendum Fine World Wines € 18,54

8-

Buonora, Tascante, Etna, Italië 2016

De Etna is hét Siciliaans toonbeeld van de kracht van de natuur. Die kracht komt terug in de wijnen van Tenute Tascante, een samenvoeging van Tasca en Etna. Bijvoorbeeld in de Buonora, gemaakt van de inheemse druif carricante.
Carricante; bescheiden en aparte geurwaaier, sappige aanzet, goede bitters, mooie zoet-zuurbalans, speelse zuren, opwekkend, goede spanning, wijn met hoog smaakgehalte, lengte (12,5%)
Vinites € 20,85

rood

8,5

Vayolette, David-Beaupere, Juliénas, Frankrijk 2016

In 2008 nam Louis Clément, tot dan toe ingenieur, het familiedomein David-Beaupère over van zijn opa. Momenteel is hij een van de opkomende sterren in Juliénas. In 2011 is Clément begonnen met de overstap naar biologische teelt en heeft hij gekozen voor de oer-snoeimethode waarbij men de wijnstruik geheel vrij in de wijngaard laat staan. Vayolette ligt op een steile helling met wijnstokken die in de jaren ’70 geplant zijn. De bodem is bezaaid met blauwe stenen zoals die ook in Côte de Brouilly te vinden zijn.
Gamay, biologisch; verleidelijke geurwaaier, licht aards, mooi gerijpt donker fruit, goed sap, mals, goede vulling, versmolten tannine, prachtige levendige zuren, lange slotakkoorden, wijn met souplesse en finesse, verrassend, druif is herkenbaar (13,5%)
Vojacek Wijnen € 22,25