Selecteer een pagina

Premium Selection maart 2018

Wit

8

Cuesta de Oro, Hermanos Lurton, Rueda, Spanje 2016

Bio-gecertificeerd. Francois Lurton behoorde tot de eerste wijnbouwers in de jaren negentig van de vorige eeuw die een frissere stijl ontwikkelden bij rijping in houten fusten sur lie. Lurton beschikt over 12 hectare wijngaard die met verdejo beplant is en zijn Cuesta de Oro toont in optima forma de noblesse van deze druivensoort die dan ook tot de beste van de streek wordt gerekend.
Verdejo; licht groengeel uiterlijk, verleidelijke geur, zeer fruitig en vullend, sappige textuur, hout is mooi opgenomen, fijne kruidige onderlaag, goede lengte (13%)
Oud Reuchlin & Boelen € 15,95

7,5

Muschelkalk Silvaner, Weingut Porzelt, Pfalz, Duitsland 2015

Bio-gecertificeerd. Andreas Porzelt (VDP-aspirantlid) staat bekend als Mr. Silvaner in de Pfalz. Perceel met +30 jaar oude wijnstokken, aangeplant op kalkrijke ondergrond. Spontaan vergist, deels gerijpt in eikenhout; gastronomische wijn.
Silvaner, biologisch; strakke geur, heel fris met grassige tonen en verse kruiden; schone aanzet, fruitrijk, gemiddelde structuur, goede balans en lengte, opwekkend
Wijnimport Scheveningen via Informatiebureau voor Duitse Wijn € 17,25

7,5

Weissburgunder Schulthauser, Domaine St Michael Eppan, Alto Adige, Italië 2016

De Schulthauser is de klassieker onder de pinot blancs, dé parade druif van Alto Adige. Pinot blanc, de belangrijkste druivensoort van Zuid-Tirol, is ontwaakt uit zijn slaapstand en is een ambassadeur voor de regio geworden.
Weissburgunder, pinot blanc, 10-40 jaar oude stokken, kalksteengrind met klei, 60 hl/ha, 25% van de wijn fermenteert in barriques, de rest op rvs; goede kleur, bescheiden geur, fruitig, goed sap, mooie fraîcheur, rijp, vullend, strakke en directe stijl, puur van smaak, breder en rustiger in deze serie, veel reliëf, veel wijn, goede bite en zuren lengte (14%)
Well of Wine € 19,95

rood

8-

R Clos de Tremblay, Paul Janin et Fils, Moulin à Vent, Frankrijk 2015

Paul en Eric worden wereldwijd geroemd voor hun enorme talent. Ze maken prachtige, authentieke wijnen van oude wijnstokken (1/3 ervan is meer dan 80 jaar oud). De wijnen worden uitsluitend gemaakt van eigen wijngaarden en de pluk wordt manueel en met de grootste zorg gedaan. Het resultaat zijn mooi gestructureerde, verfijnde, rijke wijnen
Gamay; heel veel kleur, duidelijk gamay, sappige aanzet, fijne donkere fruittonen, voldoende vulling en fraîcheur, spanning, lengte met kruidige onderlaag, intense tannines, veel lengte (14%)/span>
Wijnhandel Jan van Breda € 16,95

8

Barolo, Serralunga d’Alba Fontafredda, Langhe, Italië 2013

Fontanafredda is een van de historische wijnhuizen van de Langhe, en nog altijd een belangrijke producent van prestigieuze Barolo’s. de wijngaarden bevinden zich in de beste dorpen van de streek, in het hart van de golvende heuvels van de Langhe.
Barolo; houtgebruik; verfijne geurwaaier, opwekkende stijl, sappig, wel strak en direct, goede zuren,mooi ontwikkeld, versmolten, prettige fruittoets, geur en smaakaroma’s komen met elkaar overeen, heerlijk doordrinkbaar, van goed niveau, gastronomische wijn (13%)
Vinites € 40,30