Selecteer een pagina

Verrassingen en nouveautés 10

Wit

8

Gea, Neragora, Thracian Valley, Bulgarije 2015

Massimo Azzolini ontdekte vele jaren geleden het potentieel van Bulgarije en startte in de Thracië vallei een wijngaard: Neragora Winery. Hij huurde oenologen en landbouwdeskundigen in met internationale faam op het gebied van biologische wijnbouw. Het resultaat mag er zijn: de wijnen weerspiegelen de filosofie van Neragora: de verbinding tussen bodem, milieu en wijngaard laat het unieke karakter van de streek spreken.
Chardonnay, ottonel, biologisch; aparte geur, maar wel zeer uitnodigend, sappig en voldoende bite, mooi fruit, voldoende zuren, geur- en smaakaroma’s komen overeen, levendige balans (13%)
Horizon Wines € 9,95

8-

Cave Silvain Bois, Roussette du Bugey, Frankrijk 2015

De roussette, elders ook altesse genaamd, is een typische druif voor het koele bergklimaat. De jaargang 2015 is dankzij gunstige temperaturen en het vakmanschap van Sylvain Bois voortreffelijk.
Roussette; levendige geur, rond van smaak met rijp fruit en florale tonen, goede bite, correcte bitters, verrassende wijn
La Vie le Vin € 10,50

7,5

L’Ariella, Vinosia, Greco di Tufo, Italië 2015

Het wijnhuis Vinosia werd opgericht in 2005 door de twee broers Mario en Luciano Ercolino. Tot 2003 waren ze mede-eigenaar en wijnmakers van het beroemde wijnhuis Feudi di San Gregorio. Vinosia betekent ‘een nieuwe plaats voor wijn’ en hier wordt naar topkwaliteit gestreefd. Vinosia is middelgroot en produceert 800.000 flessen per jaar van 40 hectare wijngaarden.
Greco; fraaie expressie van de druif, goede bitters, sappig, mooi rijp fruit, lichte toets van sinaasappel, droge finale met schone lengte (13,5%)
AltoVino Wijnhandel € 13,50

8

Muskateller Steinwiege trocken, Weingut Rainer Schnaitmann, Württemberg, Duitsland 2015

Bodem: Knollenmergel und Stubensandstein. Veel mineraal. 50 hl/ha – Spontane vergisting in Edelstaal – Restsuiker 1,4 gr/l en Zuren 5,7 gr/l
Muskateller, biologisch; mooie neus, gedoseerd, goede aroma’s, sappig, goede bite door zuren, hint van cider en citrus (11%)
De Wijntherapeut € 14,95

Rosé

8-

Poesia, Cantine Valenti, Etna, Italië 2015

Cantine Valenti werd in 2004 gestart door Giovanni Valenti en zijn zoon Alessandro. Met moderne middelen gebouwd, maar het de locale tradities in de hand ligt de focus op de lokale druiven: nerello mascalese en carricante. De gemiddelde leeftijd van de stokken is 40 a 50 jaar, ze worden biologisch en met lage rendementen bewerkt.
Nerello mascalese; duidelijke aroma’s van de druif, smaak met bite en grip, beetje toffee, goede vulling, aromatisch, mooie drogende finale, rosé voor aan tafel (13,5%)
AltoVino Wijnhandel € 16,00

Rood

8-

Suipacha, Otero Ramos, Mendoza, Argentinië 2014

Het wijnhuis Otero Ramos bevindt zich in Lujan de Cuyo, Mendoza, een bijzonder terroir dat karakteristieke wijnen oplevert. Deze blend van malbec, tannat en bonarda is een mooie voorbeeld van de uitstekende wijnen die dit huis produceert onder begeleiding van de internationaal zeer befaamde enoloog Sergio Correa Undurraga
Malbec, tannat, bonarda; fijne neus, gekonfijt fruit, elegante stijl, smeuïg, duidelijk licht ontwikkelde rijpe tonen, veel lengte (13,9%)
Damaro € 12,50http://www.damaro.nl

8

La Coudray, Bourgeuil, Frankrijk 2014

De eerste bourgueil van Amirault is meteen een hele mooie. La Coudraye is een wijngaard vlak bij het domaine, aan de noordkant van Bourgueil. Dit is hoe je je cabernet franc wilt: volwassen, rijp, boeiend en een en al drinkplezier
Cabernet franc; veel kleur, typisch bourgeuil-aroma’s, prachtig fruit, goede spanning, levendig, verrassend, uitstekend verteerbaar
De Geluksdruif € 14,90