Selecteer een pagina

Verrassingen en nouveautés juli 2018

wit

8,5

Muscat, Vignoble de 2 Lunes, Alsace, Frankrijk 2014

De 2 lunes (manen) verwijzen naar het belang van de maanstanden voor de biodynamische wijnbouw, én naar de wijnmakende zusjes Cécile en Amélie Buecher. Hun wijngaarden, elk met een eigen bodemtype, liggen op de prachtige hellingen ten noorden en zuiden van Wettolsheim, in totaal 32 percelen verdeeld over 6 dorpen.
Muscat; aromatische geur, druif is herkenbaar, impressies van honing, peer en abrikoos, goed sap, verleidelijke stijl, verteerbaar, heel licht crèmig, aromatisch, goede rondeur en vulling, veel lengte (12,5%)
Well of Wine € 17,95

rood

8-

Le Classique, Domaine la Rocalière, Lirac, Frankrijk 2015

La Rocalière is een echt familiebedrijf dat wordt geleid door twee zussen, Séverine en Mélanie. Jonge vrouwen met een geweldige passie voor het vak. Sinds 2014 biologisch gecertificeerd.
Grenache, syrah, mourvèdre, biologisch; animale en mestige geurwaaier, goed sap, gerijpt donker fruit, mals, goed versmolten, kruidige onderlaag, puur en smaakvol, opwekkende stijl, verfrissend, slanke textuur, verfijnde Lirac (14,5%)
la Vie le Vin € 13,00

9-

Poulsard, La Cave de la Reine Jeanne, Arbois, Frankrijk 2016

Een goede, lichte rode wijn vinden, die niet dun of schraal is maar lekker fruitig en elegant, en als het kan ook lekker aards met terroirexpressie is lastig – zeker als die ook nog betaalbaar moet zijn. Maar zoek niet verder en probeer deze eigenwijze poulsard, die zich uitstekend leent om licht gekoeld te gedronken te worden.
Poulsard, rijping op foeder; heel licht van kleur, intense geurwaaier, verleidelijk, goed sap, prachtige zuurgraad, goede spanning en verfrissend, elegante stijl, heel puur van smaak, licht zalvend en hint van wierook, finesse, veel lengte (13%)
De Geluksdruif € 14,90