Selecteer een pagina

Arrangementswijnen november 2017

Wit

7,5

Egri Leányka Superior, Egri Borvar – Tóth Ferenc, Eger, Hongarije 2014

Leányka is een echte inheemse druif en tevens de meest karakteristieke druif van de regio en deze superior is daar een geweldig voorbeeld van. Door late pluk en houtgebruik is een heel bijzondere wijn ontstaan.
Leányka; expressieve geurwaaier, doet denken aan torrontes, hint van sinaasappels, steenfruit en perzik, geur- en smaakaroma’s komen overeen, frisse wijn, gastronomisch breed inzetbaar (13,7%)
LUH Lekkers Uit Hongarije € 12,95

7,5

Chardonnay Spätlese trocken barrique, Weingut Gretzmeier, Baden, Duitsland 2014

Het Öko Wein-und Sektgut Gretzmeier bevindt zich in een traditioneel Anbaugebiet, Merdinger Tuniberg. Dat hier al in de Romeinse tijd wijnbouw bestond, is reeds te lezen in bronnen uit 888. Sinds 1988 werkt dit familiebedrijf geheel biologisch. Rijping van wijn in glazen stolpen onder de grond, spontane vergisting en rijping onder de most voor alle wijnen.
Chardonnay, biologisch; frisse geur, veel wit fruit,schoon, verleidelijk, sappige aanzet, mooie concentratie, goede bite en zuren, lengte (14%)
De Coninckwines € 17,50

8-

Chardonnay Monopole ‘Combe d’Orange’, Jean-Jacques Girard, Bourgogne, Frankrijk 2015

Deze bourgogne blanc komt van de wijngaarden die dicht bij de Corton berg liggen. Dit uit zich met name in de verfijning en mineraliteit. De wijn heeft slechts 9 maanden gebruikt eiken gehad.
Chardonnay; verleidelijke geurwaaier, sappige aanzet, mooie fraîcheur, schoon van smaak, licht vettige en romige tonen, breed van smaak, veel lengte, gastronomische wijn
La Maison Blanche € 22,50

8+

Riesling Gräfenberg Großes Gewächs Trocken, Weingut Reinhold Haart, Mosel, Duitsland 2015

De familie Haart is een van de oudste wijnbouwersfamilies van de Mosel. Al in 1337 bezaten ze wijngaarden in Piesport. Sinds 1971 staat het bedrijf onder leiding van Karl-Theo Haart, zijn vrouw Edith en zijn zoon Johannes. Het bezit bestaat uit 8 hectare aan steile rieslingwijngaarden, aangeplant in schieferbodem.
Riesling, biologisch; fijne geurwaaier, typische rieslingaroma’s uit de Mosel, verfijnd, mooi sap, schoon van smaak, opwekkende zuren en verteerbaar, mooi wit pepertje, elegante stijl, goede spanning, veel lengte (13%)
De Wijntherapeut € 22,95

Rood

7,5

Château Gardegan, Castillon Côtes de Bordeaux, Frankrijk 2015

De wijnstokken die aan de basis liggen van de Grand Vin van Château de Gardegan groeien in een van de hoogst gelegen wijngaarden in de Bordeauxregio. De ongebruikelijke combinatie van fossiele kalksteen en ijzerrijke klei geeft de wijn zijn unieke karakter.
Merlot; mooie kleur, typische merlotassociaties, floraal en aards, zacht mondcontact, sappig, goede vulling en spanning, doordrinkbaar, goed inzetbaar (13,5%)
Neerlands Wijnhuis € 12,95

8

Rubin Carnuntum, Michael Auer, Carnuntum, Oostenrijk 2015

Met het allergrootste respect voor de natuur leidt Michaël Auer zijn wijndomein in Höflein, Carnuntum. De theoretische know-how was er en de praktijk heeft Michaël jarenlang kunnen meevolgen met z’n vader. Vol energie, goesting en nieuwsgierigheid nam hij in 2009 het wijndomein over.
Zweigelt, biologisch; veel kleur; kruidige geur, geconcentreerd donker fruit, veel kers, smaakvolle en sappige aanzet, veel smaak, levendige zuren geven veel spanning, evenwichtig en fruitrijk (13,5%)
Vinea € 17,20

8-

Spätburgunder Roter Porphyr, Weingut Kopp, Baden, Duitsland 2014

Spätburgunder zit Johannes Kopp in het bloed. Niet voor niets dat dit druivenras in zijn Weingut 50% van de aanplant uitmaakt en wijnmagazine Vinum hem tot “Die neue Pinot noir Elite” rekent.
Spätburgunder; mooie kleurdiepte, iets evolutie, frisse geur, mooi rood fruit, wat rode peper en licht kruidig, qua smaak opwekkend door frisse zuren, licht ontwikkelde aroma’s, gedroogde bloemblaadjes, nette balans en lengte (13%)
Winterberg Wijnen via Informatiebureau voor Duitse Wijn € 17,50

7,5

Primogénito Merlot Reserva, Bodega Patritti, Patagonia, Argentinië 2014

Dit wijnhuis in Patagonia wordt gekenmerkt door een opvallende architectuur en bevindt zich op het hoogste punt van de Valle San Patricio del Chañar op 39 graden breedte. Het bijzondere microklimaat verklaart voor een groot deel de unieke eigenschappen van de wijnen. De zeer bekende Argentijnse wijnmaker Mariano Di Paola tekent voor de productie terwijl Nicolas Navio de dagelijkse leiding heeft.
Merlot; zeer veel kleur, sappig, donkere fruittonen, goede houtinbreng, vullend, aromatisch, veel smaak (14,5%)
Damaro Wines € 18,99

8

The Father in Law, Charles Melton, Barossa Valley, Australië 2015

Charles Melton is een vaste waarde in de befaamde Barossa Valley, met altijd hoge kwaliteit, terroir , verfijning, complexiteit en identiteit in zijn wijnen. Uiteraard heeft hij een grote voorliefde voor shiraz-wijnen. Grootse wijnen!
Shiraz; aroma’s van deze druif uit Barossa Valley zijn herkenbaar, goed sap, intens en rijp zwart fruit, opwekkende stijl, goed verteerbaar, evenwichtig, aangenaam glas, breed inzetbaar (14,5%)
Ad Bibendum € 20,90

8

Frühburgunder R, Wagner Stempel, Rheinhessen, Duitsland 2015

Bij Daniël Wagner staat terroir hoog in het vaandel. Hij is er bijzonder goed in geslaagd om zijn wijnen het individuele karakter van het terroir mee te geven. Inmiddels zijn de wijngaarden bio-gecertificeerd, hetgeen de zuiverheid van de wijnen aanmerkelijk doet toenemen! Vandaag de dag behoort Daniël tot de top in Duitsland.
Frühburgunder, biologisch; lichte geuraroma’s, veel sap, mooie donkere fruitrijke tonen, opwekkende stijl, evenwichtig, doordrinkbaar, eigenzinnig, hout nu nog duidelijk, heeft even tijd nodig, breed inzetbare wijn (13%)
Wijnhandel Jan van Breda € 28,50