Selecteer een pagina

Arrangementswijnen augustus 2017

Mousserend

8

Méthode Traditionnelle Brut, Boutet-Saulnier, Vouvray, Frankrijk NV

Christophe Boutet is een talent in de Loire dat schitterende droge chenin blancs maakt. Dit is de méthode traditionnelle ofwel tweede gisting op fles. De chenin in zijn volle glorie, complex rijp fruit in de mond waarbij speelse zuurstructuur deze mousserende wijn het ideale aperitief maakt. Om je gasten eens te verrassen!
Chenin blanc; mooie schone geur, iets gerijpt, zoete en gedroogde appel, vullende smaak, brut, maar toch een zoetje, verweven zuren, goede lengte, veelzijdig inzetbaar (12,5%)
Vinea WCT € 14,00

Wit

8-

La Bastide Saint Dominique, Côtes du Rhône, Frankrijk 2016

Domein opgericht in 1976 door Gérard en Marie Claude Bonnet. Gelegen in een oude 16e-eeuwse kapel aan de voet van de helling van Châteauneuf-du-Pape (Courthezon). Rondom het domein wordt deze côtes du rhône gemaakt. Bodem bestaat hier voornamelijk uit zand en klei. Zeer hoge scores bij Parker, Wine Spectator en andere goede referenties!
Viognier, clairette, grenache, biologisch; meer opeengepakte aroma’s, versmolten toffee en karameltonen, sappig, licht plantaardig, hoge zuren, elegante frisse stijl, gastronomische wijn (13,5%)
Vojacek Wijnen € 11,25

7,5

Bacchebianche, Cantina di Nizzam, Piemonte, Italië 2015

Cantina de Nizza is een op kwaliteit gerichte coöperatie die het voor elkaar heeft gekregen van Nizza een zelfstandig DOC-gebied binnen Asti te maken. De Bacchebianche is een houtgelagerde witte wijn van 40% sauvignon blanc en 60% chardonnay. Druivenrassen die van oorsprong niet in Piëmonte thuis horen maar nu succesvol worden verbouwd.
Sauvignon blanc, chardonnay; duidelijke tonen van chardonnay en hout, redelijk vol en crèmig, goed sap, licht ziltig en parfumé in smaak, opwekkend, lengte (13,5%)
Tire Bouchon € 14,30

8

Le Ormere, Greco di Tufo, Italië 2013

Twee niet meer zo piepjonge jeugdvrienden met een gezamenlijke droom. Een wijnmaker met een uitgesproken filosofie. En een wijngaard van 1,25 hectare. Het zijn de ingrediënten van een bijzondere wijn: de greco di tufo van Le Ormere. De wijngaard Le Ormere – die binnen de DOCG Greco di Tufo valt – ligt op 450 meter hoogte, met een expositie op het oostzuidoosten en een bodem van kalk en klei
Greco di tufo, biologisch; veel kleur, aromatisch en intens, sappig, schoon van smaak, goede zoet-zuurbalans, opwekkend, duidelijke maaltijdwijn met spanning en lengte (13,5%)
Anfors € 16,50