Selecteer een pagina

Arrangementswijnen juni 2018

Wit

8,5

Coteau de la Biche, Domaine Pichot, Vouvray, Frankrijk 2016

Domaine Pichot, een van de oudste wijnbedrijven in Vouvray, is een 24 hectare groot domein op de rechteroever van de Loire en 10 km ten oosten van Tours. De chenindruif is hier meester en toont graag zijn veelzijdigheid, meest bekend als droge witte wijn, maar hij verschijnt ook als halfzoet, zoet en mousserend op de markt. Topreferentie in de streek met een uitstekend prijs/kwaliteit niveau.
Chenin blanc, 6 ha grote wijngaard, 15-30 jaar oude stokken, klei-kalksteen met vuursteen, 90% van de wijn wordt gemaakt op rvs, 10% in eikenhouten 400-litervaten; intense geurwaaier, duidelijk chenin blanc, lichte toets van venkel, sappige aanzet, mooi rijp wit fruit, geur en smaaktonen lopen in elkaar over, elegant en opwekkend, finesse, hoog op smaak, veel lengte (12,5%)
Vojacek Wijnen € 14,75

rose

8

Domaine de Marchandise, Côtes de Provence, Frankrijk 2017

Een prachtige, honderd jaren oude boerderij, de bakermat van een rosé als geen andere. De familie Chauvier heeft in 40 jaar een volleerde kunst van vinificatie van rosé ontwikkeld. De mix van zeven druivenrassen schittert met zijn originaliteit.
35% grenache, 25% syrah, 15% tibouren, 10% mourvèdre, 15% cinsault, rolle, carignan; frisse en fruitrijke geur, sappige aanzet, mooi gerijpt fruit, hint van sinaasappelschilbittertje, schoon van smaak, goede vulling, opwekkend, lichtvoetig, bite, veel lengte, maaltijdwijn (12,5%)
Wijnhandel Jan van Breda € 13,95

zoet

8

Katinka Noble Late Harvest, Patricius, Tokaj, Hongarije 2016

In 1999 kochten Dezső Kékessy en zijn dochter Katinka dit wijnhuis in de Hongaarse wijnregio Tokaj. Hun voorouders waren in de 18e eeuw al bekende wijnmakers in de wijnregio`s Mátra en Tokaj. Zo is Patricius een van de oudste producenten in de regio. Zij maken verrassende droge wijnen en vooral geweldige zoete wijnen waar de Noble Late Harvest Katinka een prima voorbeeld van is.
Furmint, yellow muscat, zéta, fermentatie op rvs en vervolgens rijpt een deel van de wijn 4 maanden in Hongaarse 220-literbarriques; fijne geurwaaier, mooie toets van ananas en abrikoos, sappig, goede concentratie, rijpe witte fruittonen, spanning, voldoende bitters, interessante blend, aangename wijn, toegankelijk, gastronomisch breed inzetbaar, veel lengte (11,5%)
Lekkers Uit Hongarije € 14,95