Selecteer een pagina

Arrangementswijnen april 2018

Wit

8-

Groc d’àmfora, Finca Olivardots, Empordà, Spanje 2016

Op een gresa-bodem te midden van glooiende heuvels waar de stilte regeert en het uitzicht verloren gaat bij het zien van de wijnstokken, werd een nieuw project gecreëerd met het stempel Empordà. Tegen de tramontana-wind in, in een land van genieën en kunstenaars, waar kunst en natuur samenkomen ontstaat een geweldige mediterrane wijn. Hier maken moeder en dochter Carme en Carlotta wijnen die hun persoonlijkheid en die van hun land reflecteren.
50% grenache blanc, 35% grenache gris, 15% macabeu; aparte geurwaaier, opeengepakte aroma’s, fruit versus bite, zuren geven fraîcheur en lengte (13,5%)
Vojacek Wijnen € 12,50

7,5

Montonega, Mas Rodo, Penedès, Spanje 2015

Doel van de producent is om de smaakpapillen te verrassen. De zeldzame witte druif montonega is een inheemse variëteit uit Alt Penedés. Montonega is in de loop der jaren nauwelijks geplant.
Montonega; heel aparte geur, rijp fruit en bittertje, lichte toets van anijs en dropjes, goede bite en zuren (12%)
Wijnkoperij La Persistance € 12,70

Rood

8

Manz, Manzwine, Douro, Portugal 2015

De trots van André: de portdruiven touriga nacional en tinta roriz (Noord-Portugese variant van tempranillo) puur! Geen versterking en geen houtlagering. Alleen de kracht en pracht van de druiven.
Tinta roriz, touriga nacional; donker rijp fruit, goed sap, verteerbaar, hint van grafiet, ook zalvend en wierooktonen, schoon van smaak, goede spanning, elegante structuur, uistekende balans, lengte, maaltijdwijn (14,5%)
Wijnhoeve Matton € 14,50

8-

Konyári Balatonlellei Kékfrankos, Konyári, DHC Balatonboglár, Hongarije 2015

Dániel is een van de beste jonge wijnmakers van Hongarije en maakt pure, zuivere en eerlijke wijnen. Kékfrankos is de meest aangeplante druif voor rode wijn.
Kékfrankos; correct fruit, licht plantaardig, goed sap, geur en smaak zitten op één lijn, versmolten, goede tannine, opwekkende stijl, typisch kékfrankos, verleidelijk (13%)
Lekkers Uit Hongarije € 14,95