Arrangementswijnen december 2017

Mousserend

7,5

Méthode Traditionnelle Brut, Sula Vineyards, Nashik, India NV

Sula Vineyards werd in 1997 opgericht door Rajeev Samant, die voor het eerst wijn dronk toen hij werkzaam was bij Oracle in Californië. Sula was de eerste winery in Nashik, de streek die vooral bekend stond om zijn tafeldruiven.
Chenin blanc, chardonnay, viognier, pinot noir, riesling, shiraz; mooie mousse, sappig, doordrinkbaar, geheel eigen stijl, allemansvriend
Asian Wines € 16,50

8-

Riesling Extra Brut, Wilhelmshof, Pfalz, Duitsland 2015

De Wilhelmshof ligt in het dorp Siebeldingen, zo’n 50 kilometer ten zuiden van Kaiserslautern. Zuidelijk georiënteerde wijngaarden op kalkrijke grond worden hier beschut door het Haardtgebergte. Het wijngoed maakte vanaf 1975 naam door de ambitie en inspanning van het oenologenechtpaar Herbert en Christa Roth en staat sinds 2010 onder leiding van Thorsten en Barbara Ochocki, dochter van Herbert en Christa.
Riesling; heerlijk gerijpt wit fruit, goed sap, veel mousse, opwekkende stijl, goede zuren, strak en rechtlijnig
Lekker Sapje € 16,95

Wit

7,5

Tentenublo, Rioja, Spanje 2016

Tentenublo is een klein domein van Oliván Roberto wiens signatuur gekenmerkt wordt door puurheid, prachtige fruit- en terroirexpressie. Prachtige, frisse en verteerbare wijnen met veel karakter en stijl.
60% malvasia riojana, 30% jaen blanca, 10% viura; uitnodigende geur, mooi wit gerijpt fruit, goede zuren, hint van yuzu, bittertje, veel lengte (12,5%)
Ad Bibendum Fine World Wines € 17,05

Rood

8

Lassia Malbec, Bodega Patritti, Patagonia, Argentinië 2016

Dit wijnhuis in Patagonia wordt gekenmerkt door een opvallende architectuur en bevindt zich op het hoogste punt van de Valle San Patricio del Chañar op 39 graden breedte. Het bijzondere microklimaat verklaart voor een groot deel de unieke eigenschappen van de wijnen. De zeer bekende Argentijnse wijnmaker Mariano Di Paola tekent voor de productie terwijl Nicolas Navio de dagelijkse leiding heeft.
Malbec; duidelijk malbecassociaties, licht plantaardig, goed sap, mooie zoet-zuurbalans, opwekkende stijl, schoon, versmolten, goede finale met pepertje (14,7%)
Damaro Wines € 12,95

8

Cabernet Sauvignon, Galil Mountain Winery, Upper Galilee, Israël 2015

Wijn uit Israel: A bit of both worlds. Oude of Nieuwe Wereld tegelijk.
Gevinifieerd op staal met het oog op optimale fruitigheid en druifexpressie.

Cabernet sauvignon, koosjer; goede kleurintensiteit, veel fruit, homogene tonen, vriendelijke aanzet, fruitig, levendige zuurgraad, evenwichtig, smaakvol, uitstekende prijs-kwaliteitverhouding (14%)
Well of Wine € 14,95

8-

Reserva, Marques de Vargas, Rioja, Spanje 2012

De geschiedenis van deze producent gaat terug naar 1840, toen Don Felipe de la Mata, de 8ste Markies de Vargas, besloot zijn eerste wijngaard Pradolagar te planten bij Logroño, in het hart van de Rioja Alta. Vanaf dat moment hebben vier generaties de passie voor het wijn maken in stand gehouden en de wijngaarden bewerkt en uitgebreid.
85% tempranillo, 10% mazuelo 5% garnacha; bescheiden geur, licht ontwikkeld, sappige textuur, intens, mooie zuren en balans, kruidige onderlaag, pepertje, heerlijke mondbeleving, lengte (14%)
Hans Moolenaar Wijnkoperij € 16,95

8-

Poliziano, Vino Nobile di Montepulciano, Italië 2014

Federico Carletti heeft sinds 1981 grote stappen gemaakt in het familiebedrijf. Dankzij nieuwe aanplant, single vineyard-wijnen en eigen botteling op het domein is Poliziano uitgegroeid tot een van de grote voortrekkers van Vino Nobile di Montepulciano.
Prugnolo gentile (sangiovese grosso), canaiolo, mammolo; elegante geurwaaier, goed ontwikkeld, mooi sap, voldoende donkere fruittonen, slanke textuur, versmolten mondgevoel, typisch vino nobile, beetje drogende finale (14%)
Vinites € 24,40

8

21 Gables Pinotage, Spier, Stellenbosch, Zuid-Afrika 2014

Spier is in het trotse bezit van de meeste historische Cape Dutch-gevels van de Kaap. De wijnen onder het label ’21 Gables’, of wel ’21 Gevels’, zijn een hommage aan deze bijzondere historische erfenis. De druiven voor deze pinotage staan aangeplant nabij de kust van False Bay
Pinotage; veel kleur, verleidelijke geur, beetje gerookt, sappig, donkere fruittonen, frisse ondertoon, aangename pinotage, vulling, hint van chocolade, goede spanning, lengte, veel van alles, maaltijdwijn (14,5%)
Vinites € 27,30

Arrangementswijnen november 2017

Wit

7,5

Egri Leányka Superior, Egri Borvar – Tóth Ferenc, Eger, Hongarije 2014

Leányka is een echte inheemse druif en tevens de meest karakteristieke druif van de regio en deze superior is daar een geweldig voorbeeld van. Door late pluk en houtgebruik is een heel bijzondere wijn ontstaan.
Leányka; expressieve geurwaaier, doet denken aan torrontes, hint van sinaasappels, steenfruit en perzik, geur- en smaakaroma’s komen overeen, frisse wijn, gastronomisch breed inzetbaar (13,7%)
LUH Lekkers Uit Hongarije € 12,95

7,5

Chardonnay Spätlese trocken barrique, Weingut Gretzmeier, Baden, Duitsland 2014

Het Öko Wein-und Sektgut Gretzmeier bevindt zich in een traditioneel Anbaugebiet, Merdinger Tuniberg. Dat hier al in de Romeinse tijd wijnbouw bestond, is reeds te lezen in bronnen uit 888. Sinds 1988 werkt dit familiebedrijf geheel biologisch. Rijping van wijn in glazen stolpen onder de grond, spontane vergisting en rijping onder de most voor alle wijnen.
Chardonnay, biologisch; frisse geur, veel wit fruit,schoon, verleidelijk, sappige aanzet, mooie concentratie, goede bite en zuren, lengte (14%)
De Coninckwines € 17,50

8-

Chardonnay Monopole ‘Combe d’Orange’, Jean-Jacques Girard, Bourgogne, Frankrijk 2015

Deze bourgogne blanc komt van de wijngaarden die dicht bij de Corton berg liggen. Dit uit zich met name in de verfijning en mineraliteit. De wijn heeft slechts 9 maanden gebruikt eiken gehad.
Chardonnay; verleidelijke geurwaaier, sappige aanzet, mooie fraîcheur, schoon van smaak, licht vettige en romige tonen, breed van smaak, veel lengte, gastronomische wijn
La Maison Blanche € 22,50

8+

Riesling Gräfenberg Großes Gewächs Trocken, Weingut Reinhold Haart, Mosel, Duitsland 2015

De familie Haart is een van de oudste wijnbouwersfamilies van de Mosel. Al in 1337 bezaten ze wijngaarden in Piesport. Sinds 1971 staat het bedrijf onder leiding van Karl-Theo Haart, zijn vrouw Edith en zijn zoon Johannes. Het bezit bestaat uit 8 hectare aan steile rieslingwijngaarden, aangeplant in schieferbodem.
Riesling, biologisch; fijne geurwaaier, typische rieslingaroma’s uit de Mosel, verfijnd, mooi sap, schoon van smaak, opwekkende zuren en verteerbaar, mooi wit pepertje, elegante stijl, goede spanning, veel lengte (13%)
De Wijntherapeut € 22,95

Rood

7,5

Château Gardegan, Castillon Côtes de Bordeaux, Frankrijk 2015

De wijnstokken die aan de basis liggen van de Grand Vin van Château de Gardegan groeien in een van de hoogst gelegen wijngaarden in de Bordeauxregio. De ongebruikelijke combinatie van fossiele kalksteen en ijzerrijke klei geeft de wijn zijn unieke karakter.
Merlot; mooie kleur, typische merlotassociaties, floraal en aards, zacht mondcontact, sappig, goede vulling en spanning, doordrinkbaar, goed inzetbaar (13,5%)
Neerlands Wijnhuis € 12,95

8

Rubin Carnuntum, Michael Auer, Carnuntum, Oostenrijk 2015

Met het allergrootste respect voor de natuur leidt Michaël Auer zijn wijndomein in Höflein, Carnuntum. De theoretische know-how was er en de praktijk heeft Michaël jarenlang kunnen meevolgen met z’n vader. Vol energie, goesting en nieuwsgierigheid nam hij in 2009 het wijndomein over.
Zweigelt, biologisch; veel kleur; kruidige geur, geconcentreerd donker fruit, veel kers, smaakvolle en sappige aanzet, veel smaak, levendige zuren geven veel spanning, evenwichtig en fruitrijk (13,5%)
Vinea € 17,20

8-

Spätburgunder Roter Porphyr, Weingut Kopp, Baden, Duitsland 2014

Spätburgunder zit Johannes Kopp in het bloed. Niet voor niets dat dit druivenras in zijn Weingut 50% van de aanplant uitmaakt en wijnmagazine Vinum hem tot “Die neue Pinot noir Elite” rekent.
Spätburgunder; mooie kleurdiepte, iets evolutie, frisse geur, mooi rood fruit, wat rode peper en licht kruidig, qua smaak opwekkend door frisse zuren, licht ontwikkelde aroma’s, gedroogde bloemblaadjes, nette balans en lengte (13%)
Winterberg Wijnen via Informatiebureau voor Duitse Wijn € 17,50

7,5

Primogénito Merlot Reserva, Bodega Patritti, Patagonia, Argentinië 2014

Dit wijnhuis in Patagonia wordt gekenmerkt door een opvallende architectuur en bevindt zich op het hoogste punt van de Valle San Patricio del Chañar op 39 graden breedte. Het bijzondere microklimaat verklaart voor een groot deel de unieke eigenschappen van de wijnen. De zeer bekende Argentijnse wijnmaker Mariano Di Paola tekent voor de productie terwijl Nicolas Navio de dagelijkse leiding heeft.
Merlot; zeer veel kleur, sappig, donkere fruittonen, goede houtinbreng, vullend, aromatisch, veel smaak (14,5%)
Damaro Wines € 18,99

8

The Father in Law, Charles Melton, Barossa Valley, Australië 2015

Charles Melton is een vaste waarde in de befaamde Barossa Valley, met altijd hoge kwaliteit, terroir , verfijning, complexiteit en identiteit in zijn wijnen. Uiteraard heeft hij een grote voorliefde voor shiraz-wijnen. Grootse wijnen!
Shiraz; aroma’s van deze druif uit Barossa Valley zijn herkenbaar, goed sap, intens en rijp zwart fruit, opwekkende stijl, goed verteerbaar, evenwichtig, aangenaam glas, breed inzetbaar (14,5%)
Ad Bibendum € 20,90

8

Frühburgunder R, Wagner Stempel, Rheinhessen, Duitsland 2015

Bij Daniël Wagner staat terroir hoog in het vaandel. Hij is er bijzonder goed in geslaagd om zijn wijnen het individuele karakter van het terroir mee te geven. Inmiddels zijn de wijngaarden bio-gecertificeerd, hetgeen de zuiverheid van de wijnen aanmerkelijk doet toenemen! Vandaag de dag behoort Daniël tot de top in Duitsland.
Frühburgunder, biologisch; lichte geuraroma’s, veel sap, mooie donkere fruitrijke tonen, opwekkende stijl, evenwichtig, doordrinkbaar, eigenzinnig, hout nu nog duidelijk, heeft even tijd nodig, breed inzetbare wijn (13%)
Wijnhandel Jan van Breda € 28,50

Arrangementswijnen oktober 2017

Wit

8

Chardonnay-Viognier, Domaine du Belvezet, IGP Ardèche, Frankrijk 2016

Assemblage van chardonnay (55%) en viognier (45%) uit de zonovergoten Ardèche. Deze blend wordt, evenals de rode wijn van het domein, jaarlijks door Sauter-medewerkers samengesteld. Lutte raisonnée.
Chardonnay, viognier; bescheiden geur, goed sap, verteerbaar, slanke stijl, mooi gerijpt fruit, yuzu-toets en vooral sinaasappelschilbittertjes, opwekkend, klein pepertje, gastronomisch breed inzetbaar, lengte (13%)
Sauter Wijnen € 8,75

7,5

Epos Riserva, Poggio Le Volpi, Frascati Superiore, Italië 2015

Op 400 meter boven zeeniveau op vulkanische bodem met klei gedijen trebbiano- en malvasiadruiven zeer goed, wat zich vertaalt in o.a. drie glaasjes Gambero Rosso voor deze prijswinnende wijn.
Malvasia del lazio, malvasia di candia, trebbiano; mooie geurwaaier, sappige aanzet, goede zuren, verteerbaar, ronde bitters, opwekkende stijl, toegankelijk, gastronomische wijn (13%)
Verbunt Wijnkopers € 14,95

Rood

8

Cuvée Bastide, Château Dalmeran, Les Baux-de-Provence, Frankrijk 2012

De cuvée Bastide van Château Dalmeran is een volwaardige ambassadeur van de wijnen van Les
Baux de Provence. Het, voor de Provence, milde klimaat zorgt voor wijnen van grote klasse.
Syrah, grenache, cabernet sauvignon, cinsault, biologisch; aromatisch, mestig en boers, sappige aanzet, hout is goed opgenomen, mooie kruidige tonen, verteerbaar, eigen stijl (14%)
la Vie le Vin € 14,75

7,5

Jaros, Viñas del Jaro, Ribera del Duero, Spanje 2014

De druiven voor deze Jaros groeien op de Golden Mile van Ribera del Duero en worden geoogst in drie verschillende rijpingsfases. Zeven dagen gisting op schil en tot 14 maanden houtrijping geven de wijn een toegankelijk karakter.
95% tempranillo, 3% cabernet sauvignon, 2% merlot; heel veel kleur, atypische geur, licht plantaardig, goed sap, mooie zoet-zuurbalans, intense kruidigheid, licht korrelig, pepertje op het einde, eigenzinnige wijn, meer dan interessant, lengte (14%)
Vinites € 18,00

Arrangementswijnen september 2017

Wit

8-

Thörnicher Riesling trocken, Gebr. Ludwig, Mosel, Duitsland 2016

Thomas Ludwig is een gelukkig man. Hij bezit nog ‘wurzelechte’ wijnstokken in de Thörnicher Ritsch, vlak bij Leiwen aan de Mosel. Zijn rieslings zijn spatzuiver met ragfijne zuren en mooi gevuld. Daardoor gastronomisch uitstekend inzetbaar. Zijn Riesling trocken is de basiswijn en al bijzonder aangenaam.
Riesling; verfrissende, aromatische geur, sappige aanzet, gerijpt wit fruit, mooie zuren, schoon, prima zoet-zuurbalans, goede concentratie, doordrinkbaar,mooie kruidigheid, lengte (12%)
Lekker Sapje – Wijn voor mensen met humor € 12,45

7,5

Sauvignon Blanc, Johner Estate, Wairarapa, Nieuw-Zeeland 2016

Johner Estate is een project van Karl Heinz Johner (Baden-Duitsland), die mede door zijn eigen stijl van wijn maken veel erkenning heeft vergaard. Eerst in Engeland, daarna in Baden met wijnen van de Kaiserstuhl en sinds 2001 een ‘rising star’ in Nieuw-Zeeland. Voor Sauvignon Blanc uit Wairarapa was 2016 was een voorbeeld jaar waarin nauwelijks selectie tijdens het snoeien nodig was. Een mooie zomer, droge herfst waarna de oogst van handgeplukt druiven in april plaats vond.
Sauvignon blanc; aroma’s duidelijk van sauvignon blanc uit dit land, plantaardige, grassige en vettige associaties in geur en smaak, goed sap, fijne textuur, mooi gerijpt fruit, schoon van smaak, lengte(12,5%)
Tire Bouchon € 16,45

8,5

Touche Mitaine, Le Rocher des Violettes, Montlouis sur Loire, Frankrijk 2015

Xavier Weisskopf ontdekte in de Chablis zijn passie voor wijn, kreeg zijn opleiding in Beaune en ontwikkelde zich in de Gigondas. Zeer strenge selectie, alleen de beste druiven worden gebruikt. De Touche Mitaine wordt voor 75% gedurende 7 maanden opgevoed op vaten van 5 à 10 jaar oud, de rest op inox.
Chenin blanc, biologisch; aangename geur, mooie aanzet, sappig, goede bitters, sinaasappelschilbittertje en ciderimpressies, schoon palet, goede zuurgraad, stijlvol, heel veel lengte (13%)
Vojacek Wijnen € 16,50

Rood

7,5

Patre, Bodega San José, Jumilla, Spanje 2013

Van bodega San José nabij het dorpje Ontur, gelegen in het warme, droge land van Don Quichot. De wijngaarden van deze 70 jaar oude wijncoöperatie bestrijken zo’n 2800 hectaren.
Monastrell, syrah, 10-12 maanden Frans eiken; verleidelijke geur, cassisfruit, sappige aanzet, opwekkende stijl met goede balans en bite, duidelijke kruidige onderlaag, goed versmolten, puur van smaak (13,5%)
Granada Wijnen € 13,95

Arrangementswijnen augustus 2017

Mousserend

8

Méthode Traditionnelle Brut, Boutet-Saulnier, Vouvray, Frankrijk NV

Christophe Boutet is een talent in de Loire dat schitterende droge chenin blancs maakt. Dit is de méthode traditionnelle ofwel tweede gisting op fles. De chenin in zijn volle glorie, complex rijp fruit in de mond waarbij speelse zuurstructuur deze mousserende wijn het ideale aperitief maakt. Om je gasten eens te verrassen!
Chenin blanc; mooie schone geur, iets gerijpt, zoete en gedroogde appel, vullende smaak, brut, maar toch een zoetje, verweven zuren, goede lengte, veelzijdig inzetbaar (12,5%)
Vinea WCT € 14,00

Wit

8-

La Bastide Saint Dominique, Côtes du Rhône, Frankrijk 2016

Domein opgericht in 1976 door Gérard en Marie Claude Bonnet. Gelegen in een oude 16e-eeuwse kapel aan de voet van de helling van Châteauneuf-du-Pape (Courthezon). Rondom het domein wordt deze côtes du rhône gemaakt. Bodem bestaat hier voornamelijk uit zand en klei. Zeer hoge scores bij Parker, Wine Spectator en andere goede referenties!
Viognier, clairette, grenache, biologisch; meer opeengepakte aroma’s, versmolten toffee en karameltonen, sappig, licht plantaardig, hoge zuren, elegante frisse stijl, gastronomische wijn (13,5%)
Vojacek Wijnen € 11,25

7,5

Bacchebianche, Cantina di Nizzam, Piemonte, Italië 2015

Cantina de Nizza is een op kwaliteit gerichte coöperatie die het voor elkaar heeft gekregen van Nizza een zelfstandig DOC-gebied binnen Asti te maken. De Bacchebianche is een houtgelagerde witte wijn van 40% sauvignon blanc en 60% chardonnay. Druivenrassen die van oorsprong niet in Piëmonte thuis horen maar nu succesvol worden verbouwd.
Sauvignon blanc, chardonnay; duidelijke tonen van chardonnay en hout, redelijk vol en crèmig, goed sap, licht ziltig en parfumé in smaak, opwekkend, lengte (13,5%)
Tire Bouchon € 14,30

8

Le Ormere, Greco di Tufo, Italië 2013

Twee niet meer zo piepjonge jeugdvrienden met een gezamenlijke droom. Een wijnmaker met een uitgesproken filosofie. En een wijngaard van 1,25 hectare. Het zijn de ingrediënten van een bijzondere wijn: de greco di tufo van Le Ormere. De wijngaard Le Ormere – die binnen de DOCG Greco di Tufo valt – ligt op 450 meter hoogte, met een expositie op het oostzuidoosten en een bodem van kalk en klei
Greco di tufo, biologisch; veel kleur, aromatisch en intens, sappig, schoon van smaak, goede zoet-zuurbalans, opwekkend, duidelijke maaltijdwijn met spanning en lengte (13,5%)
Anfors € 16,50

Arrangementswijnen juli 2017

Wit

8+

Domaine de la Prévoté, Touraine, Frankrijk 2016

Domaine de la Prévôté ligt ten oosten van de stad Tours aan de noordoever van de Loire in de gemeente Limeray. Dit familiebedrijf dateert uit 1927; nu staan Jean Baptiste Bonnigal en Stephane Bodet aan het roer. Na jarenlang zij aan zij gewerkt te hebben met François Chidaine hebben ze duidelijk een eigen signatuur ontwikkeld.
Sauvignon blanc, sauvignon rose; fijne aroma’s, vooral sappig, lichte gerookte impressie, hint van sinaasappelschilbittertje en grapefruit, schoon, mooie spanning, licht pétillant, lengte (13,5%)
Vojacek Wijnen € 10,50

Rood

8-

Domaine des Braves, Régnié, Frankrijk 2016

Zoon Franck maakt op dezelfde manier wijn als zijn vader Paul. Deze is de uitvinder van thermo-vinificatie, met als doel veel dikte in fruit en smaak te creëren. Door de most snel te verwarmen en daarna weer terug te koelen wordt dit effect bereikt. Bijzonder is de fluwelige textuur die de wijn hierdoor krijgt.
Gamay; verleidelijke geur, duidelijk gamay, rijp donker fruit, sappige aanzet, mooie kruidigheid, mals van smaak, opwekkend, fijne textuur, lengte (13%)
La Maison Blanche € 14,50